Valpar och planer

Vi har tagit paus

På grund av att Carmita drabbats av en allvarlig cancer-sjukdom har vi blivit tvingade att ta paus i vårt avelsarbete. Tills vidare fokuserar vi på att Carmita ska bli frisk.

På återseende <3

 

Inga valpar i maj

Solweig var parad med Nisse men gick dessvärre tom. Vi tror väldigt mycket på kombinationen och kommer att prova igen på nästa löp. Både Solweig och Nisse är väldigt sunda och friska och därtill riktigt snygga med spännande stamtavlor. Vi väntar även på att Solweigs kullsyster Sigbritt ska börja löpa.

Både Solweig och Sigbritt är med i Cecilia Rhodins pågående forskningsprojekt där hon följer och röntgar mopsarna från 12 veckors ålder och genom hela livet. Ingen av dem har visat på några felaktigheter utan är helt sunda och friska och med sunda normala ryggar. Det går att läsa om forskningsprojektet med länkar längst ner här. Både Solweig och Sigbritt är patella 0/0 och båda är testade för PDE och har resultatet N/N.

Solweig och Sigbritt kommer från Ros-kullen. Mamma till systrarna är Lilian som kommer från Rolling Stones-kullen. Pappa är fina ”Boss” eller SE UCH, FI UCH Duovas Pick Up Artist som han heter i stamtavlan.

Nisse kommer från vår Olympia-kull. Nisse har nyss fyllt ett år och är testad för PDE med N/S och patella 0/0 för patella, men det är så nytt att det inte hunnit registrerats ännu. Nisse är . Både Nisse och Sigbritt är testade enligt RFG-S med kliniskt opåverkade andningsvägar av SKKs lead assessor för RFG-S, Barbara Dyall. Nisse kommer göra om testet efter 2 års ålder då han ännu är för ung annat än preliminärt resultat.

Mamma till Nisse är vår underbara Anitha. Anitha var ensamvalp i vår hett efterlängtade Baseball-kull. Pappa till Nisse heter Molle och farfar är den inte helt okända Filosofias Marcello.

Är ni intresserad av valp från någon av kullarna vill vi gärna att ni hör av er. Berätta lite om er själva, hur valpen kommer att få leva sitt liv med er och gärna vad ni har för erfarenhet av rasen mops och hur just ni fallit för rasen. Här kan ni läsa lite om vad det innebär ”Att bli Westerholmare

Sickan, Sigbritt och Nisse
Solweig på ringträning

Till Salu

Vi har inga mopsar till salu, men hör av er om ni är intresserad av en vuxen mops i framtiden

Planer

Hösten 2023 har vi planer för Asta, Westerholmen Connoiseur.

Asta är dotter till Cora, som kommer från Juvel-kullen. Asta är med i Cecilia Rhodins pågående forskningsprojekt som går att läsa mer om här. Asta har patella 0/0 och PDE N/S och är testad enligt RFG-S med kliniskt opåverkade andningsvägar. Testet gjordes av SKKs lead assessor, Barbara Dyall. Vi har mycket spännande planer för Asta och återkommer med mer information när vi vet att det går att genomföra.

Sigbritt och Asta

 Rosa med sin tidigare kull

Rosa trivs hos sina små valpar


Kennel Westerholmen är en registrerad kennel under