Stjärn-kullen 2016

Vår tredje kull är födda den 27 september 2016 och döpt efter stjärnor, planeter och annat som har med rymden att göra och är vår första kull med egen uppfödd mamma, som är vår Rosa från första kullen. Pappa är norsk och svensk champion och heter Junior (Pugbully Mr Mister). Juniors egen pappa hette Kendoric’s American Flyer och kallades Mister. Han var en amerikansk import som var sparad nedfryst i ett provrör under många år innan rätt tik dök upp vilket var Sally (Pugbully Flashy Layla)

Föräldrarna – Rosa och Junior


Sture

Westerholmen Oorts Cloud
Sture bor hos Stina och hennes familj, samt mopsen Ivar i Finspång. Sture och Ivar jobbar på kontor och i ett stall.

Oorts Cloud är ett vidsträckt kometmoln som omger solsystemet och består av rester från vårt solsystems bildande. Molnets yttre gräns kan vara i närheten av Vintergatan, vars tidvattenpåverkan kan få Oorts kometmoln att tappa enstaka kometer. En känd sådan är Hale-Bopp, som med stor sannolikhet härstammar från Oorts cloud.


Henry

Westerholmen Shoulder Of Orion
Henry bor hos Carina i Bålsta

Namnet Shoulder of Orion är hämtat från filmen Blade Runner av Ridley Scott. Det är ett citat från slutmonologen som hålls av en människoliknande android robot, spelad av Rutger Hauer, som räddar livet på Harrison Ford, filmens huvudperson:
“I’ve seen things you people wouldn’t believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion”…


Majken

Westerholmen Lucida Anseris
Majken bor med Marcus och Jennie och syskonen Carla och Knut I Stockholm

Alfa Vulpeculae är den ljusaste stjärnan i stjärnbilden Räven. Stjärnans traditionella namn är Lucida Anseris. Stjärnan är en så kallad röd jätte som ligger ungefär 300 ljusår ifrån Jorden och bildar en vid optisk dubbelstjärna.


Signe

SE UCH, SE JV-17
Westerholmen Epsilon Eridani
Signe bor hos Pia och Lars tillsammans med Melker och franska bulldoggarna Majken och Morgan

Epsilon Eridani är en huvudseriestjärna i stjärnbilden Floden Eridanus. Den är den tredje närmaste stjärnan från Jorden som kan iakttas med blotta ögat. Den har 85 % av solens massa, nästan lika stor diameter och 28 % av solens luminositet.

Hälsotester:
PDE: N/N
Patella 0/0


Ruth

Westerholmen Luna Selene
Månens latinska namn är Luna, och namnet på en mångudinna i den romerska mytologin. Selene är namnet på en asteorid och namnet på en mångudinna i den grekiska mytologin. En japansk rymdsond som skickades till månen bär också namnet Selene
Ruth bor hos Sanna, läs mer om Ruth på hennes egna sida här


Ninzi

Westerholmen Venus Ninzi

Ninzi är en krater på Venus. Alla stora kratrar på Venus är uppkallade efter framstående kvinnor medans mindre kratrar har kvinnonamn från alla länder på jorden. Kratern Ninzi är namngiven efter ett burmesiskt förnamn. Ninzi bor kvar hemma och du kan läsa mer om henne här

Hälsotester:
PDE: N/N
Patella: 0/0


Stjärnkullen

Kennel Westerholmen är en registrerad kennel under